WTF? A Best Seller

10 August 2012


This book is really a best seller. Easy to understand and digest.

If you are a property investor or planning to be one, it is advisable to read this book before you venture in this exciting journey. Faizul Ridzuan really captivates me by his easy methods on how to make 1000% returns on capital in less than three years.

Now, after reading the book, one must apply it to ensure the knowledge does not go to waste. Hopefully manage to buy my third property before year end.

Until then, adios🙂

My Big Day

9 August 2012

My big day is just around the corner. But am I feeling tense or pressure. Tak kot…hehehe.

But I am praying that all things goes as planned. Yelah, benda sekali seumur hidup. Mestilah kita nak yang terbaik kan.

Sori takde pictures yang boleh attach kat sini. Nanti bila ada yang sesuai I’ll post it later.

Until then, have a nice day🙂

SEWA RUMAH…UNIPARK CONDO KAJANG

30 July 2012

Ok…title tu maybe a little bit misleading. Bukan aku nak menyewa kat situ. Tapi aku nak sewakan rumah.

Luas rumah tu 1062sqft. 3 bilik tidur 2 bilik air. Ground floor menghadap swimming pool which is cool kalau nak tengok chicks. Antara amenities yang ada (menurut kata developer which aku belum verify lagi) ada gymnasium kepada fitness buff. Turut ada court tennis atas parking lot.

Planning tu rent it partially furnish yang mana akan disediakan beberapa katil, washing machine, water heater, perhaps throw in a tv set etc. Tapi kalau ada yang nak rent it kosong pun won’t be a problem. Boleh arrange.

Unit tu just a walking distance dengan KLIUC sama UNITEN. Boleh tengok dekat www.iproperty.com and type Unipark Condo. So sesape yang berminat boleh roughly bajet berapa rental price area situ. But still negotiable.

Kalau ada yang berminat sila bagitau. Jangan malu-malu, jangan segan-segan. Gambar akan diletakkan dalam post akan datang.

Sekian, terima kasih.

Serius Tak Logik

29 July 2012

Pergh…lama gila tak update. And seriously aku tak rasa ada orang akan baca blog ni. Setahun 5 bulan tak update. Gila lah!!!

Ok seriously. RM300 untuk Hatyai!? Tak logik langsung kalau pegi on weekend. On weekdays…ada possibility. Bayangkan, sehelai t-shirt on weekends diorang bole jual RM15. On weeekdays, t-shirt yang sama tu will only cost you RM5. Aku nak beli untuk staf seramai 16 orang je dah buatkan half my budget abis.

So my advice, kalau nak pergi Hatyai….go on weekdays. Seriously, everything will be much cheaper. So much cheaper.

Ok, until then. Bye…

 

 

 

Haytai? Hadyai? Here I Come!!

11 February 2011

Malam ni aku pi Haytai? Ke Hadyai? Rombongan Makcik Kiah opis aku ke sana. Ada la lebih kurang 20 orang dari opis aku yang ikut sekali. Pi ramai-ramai la baru seronok kan? Alang-alang nak ramai tu biar ramai terus. So pakej jadik makin murah. Ye tak? Overall masuk transport, penginapan dan makan semua sekali dalam RM400 je.

Trip ni aku masuk sekali dalam kategori Destinasi Bajet aku. Kalau ikut cerita Destinasi Bajet 8TV tu tiap destinasi bawak RM300 je. Hatyai ni takkan nak bawak RM300 je tak? So aku letak la RM500 siap souvenir untuk lebih kurang 20-30 orang. RM500 dapatla dalam 5000 baht. Kira murah la tu kan? Ni tak termasuk harga pakej RM400 tu ye. So aku akan listkan tiap perbelanjaan aku kat sana dan aku akan report balik cukup tak RM500 untuk pi Hatyai selama 3 hari 2 malam.

Okla…nanti Selasa aku update balik blog aku ni siap dengan perbelanjaan aku untuk membuktikan yang dengan hanya RM500 anda dapat berlibur dengan hati yang riang gembira siap dengan beli souvenir untuk 20-30 orang lagi.

Satu ratus…dua ratus…tiga ratus…empat ratus…lima ratus