I love my job. But..

Aku suka kerja aku. Aku betul-betul suka kerja aku.

Tidak seperti kawan-kawan aku yang hanya menumpukan satu-satu kerja, aku pulak buat pelbagai jenis kerja. Aku jaga pentadbiran, sumber manusia, latihan, kewangan, perolehan, aset, stor, korporat, ISO dan macam-macam lagi.

Disebabkan kerja yang pelbagai, juga tidak seperti kawan-kawan aku, aku of course la tidak akan dapat menghafal segala Pekeliling, Surat Pekeliling atau Arahan yang berkaitan. Secara dasarnya aku tau, tapi secara terperinci, minta maaf, aku tak pakar.

Disebabkan kerja yang pelbagai, aku belajar membahagikan tugas. Mujur aku mempunyai kakitangan yang cekap dalam menjalankan tugas. Arahan hanya perlu diberi sekali dan mereka terus melaksanakan arahan yang diberi. Sungguh cekap mereka ittew.

Tapi…aku tak suka micro management.

Setakat nak pilih pendrive kaler ape…partition jenis apa…rak surat khabar design macam mane…tak perlulah mintak pandangan aku. Cukuplah sekadar rasa sesuai untuk kegunaan pejabat lepas tu pilihla.

Pening la kepala aku kalau semua benda aku nak kena pikir!!

Advertisements

7 Responses to “I love my job. But..”

  1. نورنانا Says:

    hmm..aku pun bengang bila staf kol aku masa cuti setakat nak tanya,
    “kak, yg kertas akak letak dlm kotak tu, saya filing kan ye?”

    oh, aku mmg dah tulis situ: FOR FILING.
    mengapa mereka mahu call aku lagi?

  2. Lein Says:

    Mungkin anda sbnrya pengganti deco bersama eric

  3. aishah Says:

    mungkin tahun ni kamu akan dapat episi… 😛

  4. muhammadridwanto Says:

    rilekslaj brader… di akhirat sekecil2 perkara akan ditanya….sebagai ujian sebelum di tanya di akhirat…ini lagi baik sebab mulut yang menjawab, kalau mulut sudah terkunci, macam mana pula itu??
    selamat menjawab..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: