konsert owh konsert

Haku bukanlah peminat konsert. Seingat haku, sepanjang umur hidup haku, jumlah haku pergi konsert boleh dikira dengan sebelah tangan. Ittew pun konsert yang sekolah aku anjurkan.

Baru-baru nie aku balik ke sekolah aku semula. Ada reunion or we call it as Old Boy Weekend. Hujung Minggu Murid-murid Tua hahaha.

So antara aktiviti yang diadakan adalah konsert. Iye, konsert yang tidak melibatkan artis-artis profesional. Kugiran atau band yang membuat persembahan adalah mereka yang merasakan mereka berbakat untuk menyanyi walaupun telah tua dan uzur. Iya, tua dan uzur.

Okkay, ada jugak mereka yang muda dan bertenaga buat persembahan. Tapi tak bestla cerita pasal diorang ni sebab of course persembahan diorang menarik and blog ni takkan jadik menarik kalau cerita tentang kehebatan orang lain selain kehebatan haku kan…hohoho.

So ketika murid-murid tua yang uzur dan tidak bertenaga inney membuat persembahan, ramailah yang khusyuk mendengar walaupun sound system ketika ittew macam harreeem. Keadaan dewan ketika ittew penuh dan sedikit panas walaupun ada air-cond.

Kemudian tibalah giliran satu band inney untuk membuat persembahan. Murid-murid tua yang mungkin berusia awal 50-an atau lewat 40-an. Persembahan dimulakan dengan agak rancak. Salah seorang penyanyi band tersebut begitu asyik bagaikan naik syekh. Beliau melompat-lompat di atas pentas laksana monyet kegembiraan menerima pisang sehinggit di Zoo Negara. Ramai yang bertepuk tangan mungkin kerana terangsang dengan lagu yang dimainkan.

Tiba-tiba, ditengah-tengah persembahan tersebut keadaan menjadi sunyi dan gelap gelita. Suara penyanyi tersebut tidak kedengaran. Juga hilang kelibat beliau melompat-lompat di atas pentas.

Dari kejauhan sayup-sayup kedengaran satu suara…

“Woi Fadh!! Bangunla. Ko tengah-tengah konsert bising macam ni pun bole tido ke? Dahsyat la ko!!”

Owh…padanla gelap dan sunyi. Haku tertidur rupanya. Confirm persembahan murid tua ittew sangat buhsan sampai haku yang jarang-jarang tidur inney (okkay ini statement menipu. sila jangan percaya) boleh tertidur dalam dewan yang bising.

Moral : Rentikan la pergi konsert tu kalau nak tido je weih!

Advertisements

8 Responses to “konsert owh konsert”

  1. nana Says:

    fadh, pisang kat zoo, rm 3 la.
    tipu je.

  2. nana Says:

    eh, fadh, aku anti org eja “inney”, “ittew”.

  3. fadh Says:

    Ah ko ni asyik nak anti dgn aku je haha

    3hinggit ke?mahal gile.nasib baik bkn aku yg beli

  4. Lein Says:

    sila baiki BM anda,jika anda tidak pndai mengeja sy bole ajar

  5. نورنانا Says:

    sokong Lein.

    Fadh, ramai orang boleh ajar kau mengeja dengan betul. Macam cacat je eja: inney, ittew, hokkay, haku.

  6. Lein Says:

    Fadh mmg cacat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: