Selamat Hari Malaysia

Selamat menyambut Hari Malaysia kepada semua rakyat Malaysia tidak kira di mana sahaja anda berada.

Buat julung-julung kali kita meraikan Hari Malaysia secara besar-besaran. Ni bukan bermakna sebelum ni kita tak pernah sambut 16 September ni sebagai Hari Malaysia malah difahamkan Sabah dan Sarawak dah lama sambut. Tapi apa yang lebih bermakna adalah sambutan pada kali ini diiringi dengan cuti umum. Ye, kepada yang kurang mengerti…apa-apa perayaan hanya akan bermakna jika diiringi dengan cuti. Jika tidak itu bermakna perayaan itu kurang hip.

Diharapkan dengan sambutan kali ini, jurang antara kaum sama ada ketara atau tidak dapat dirapatkan. Rakyat Sabah dan Sarawak tidak terpinggir dalam arus kemajuan Malaysia. Kek ekonomi dapat dikongsi sama rata. Dan yang paling penting gaji dapat ditingkatkan. Yela, kalau ekonomi baik, gaji kena la naik kan?

Akhir kata selamat bercuti dan penuhi lah cuti ini dengan aktiviti-aktiviti berfaedah.

Advertisements

8 Responses to “Selamat Hari Malaysia”

  1. Nana Says:

    jgn kaya sgt fadh.
    nanti kena sembelih.

  2. Nana Says:

    eh lupa..kejap noo…

  3. cherrie Says:

    erm..ayat keje kat Epiyuu dah ada dah tu..sesuai sgtla tu fadh 🙂

  4. en_me Says:

    Muger2 negara akan tetap aman damai sejahtera sentosa senantiasa.. aminn ya robbal alaminn

  5. aishah Says:

    berbesar hati kerana dah ada hari Malaysia yang betul2. Sebab dah bosan/jenuh/muak dengar ucapan orang yang wish “Happy Birthday Malaysia” pada hari kemerdekaan.

  6. fadh Says:

    cherrie: hahaha…tu aku petik je dari paper tu

    en_me: amin..

    ecah: selamat hari Malaysia!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: